Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Зико ще търси мнозинство без ГЕРБ за заема от 40 милиона
Община Пловдив Политика

Зико ще търси мнозинство без ГЕРБ за заема от 40 милиона

Първо ще има обществено обсъждане, каза кметът
Решаващата сесия за новия заем е днес.

Ваня ДРАГАНОВА

Кметът Здравко Димитров ще търси мнозинство без групата на ГЕРБ, за да прокара предложението за нов заем от 40 млн. лв. за изграждането на подлеза „Модър – Царевец“, ремонт на прилежащите улици, за пробива под Водната палата и закупуване на нова техника за „Чистота“ и „Градини и паркове“. Дотук се стигна, след като съветниците от ГЕРБ решиха да поискат точката да бъде оттеглена, а Зико обяви, че няма да го направи.

За такова предложение са нужни 26 гласа. Ако приемем, че групите на Съюз за Пловдив, ЗС „Ал. Стамболийски“, Кауза Пловдив и ВМРО застанат зад Здравко Димитров, това осигурява 18 гласа. Независимият Слави Георгиев обяви, че е против заема, но е възможно кредитът да бъде подкрепен от Али Байрям от ДПС, Стефан Аксиев от „Воля“ и Георги Величков от „Ние, гражданите“. Решаваща е ролята на БСП, чиято група е от 7 съветници. На заседание снощи групата на БСП е взела мъглявото решение да подкрепят заема срещу  гаранции, че няма да се вдигат данъците, и механизъм за контрол на разходване на средствата.

По информация на ПловдивПрес се търсят и пробойни в ГЕРБ, като се очаква да поддадат съветниците Стефан Дедев и Атанас Узунов.

Ако сценарият успее, се очаква новото мнозинство за прерасне във „Всички срещу ГЕРБ“ до края на мандата, а и обща кандидатура за кмет на Пловдив през 2023-а.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...