Quantcast
Новини Пловдив » България » Манол Генов: Слави и сценаристите му изчегъртват промяната
България Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения Политика Разбор

Манол Генов: Слави и сценаристите му изчегъртват промяната

Манол Генов
Манол Генов

Манол Генов, народен представител от БСП, 17 МИР

Изключително тежка следизборна ситуация. Силовото деление на „протестни партии“ и „партии на статуквото“ рухна в пропастта. С един ход лидерът на първата политическа сила се присмя както на парламентаризма, така и на любимия си термин „ суверена“.

Окончателното обявяване на резултатите изнервя само Бойко Борисов, иначе те са ясни, впрочем и на него самия. И ако има още нещо  хубаво в този предсрочен вот, това се оказа рязкото ограничаване на купения вот, благодарение действията МВР, както и доброто темпо на изборния ден и неговото приключване и отчитане.

БСП и коалиция тепърва влиза в процедура на анализ на резултата, който за нас е тежък и откровено катастрофичен.  Предстои в края на следващата седмица заседание на Националния съвет, от който форум ще тръгнат дебатите ни какво и защо се случи и как продължаваме. Правителство на ИНТ няма как да подкрепим. Още по-добре, че и тази партия не го и търси. Тя впрочем, изживява някакъв синдром на уникалност, но по-скоро е прекомерно его и тежка маниакалност. Щетите от това ще са за всички.

Рано е за дълбоки оценки, но без тях няма да минем. Изключително е вероятно да вървим към следващи предсрочни избори. Що се отнася до очакванията на Станислав Трифонов да получи подкрепа на неговия анонсиран през телевизора проект за кабинет като предварително отрязва всяка опция за преговори, БСП няма роля в този сценарий.

Дори не става дума за нашите приоритети, които да припознаем в тези на ИТН, то изобщо няма адекватни такива. И не аз, цялата общественост го заявява. Отделно от това, самопровъзгласяването на кабинет, без обявен изборен резултат и още не връчен проучвателен мандат, е недопустимо пренебрежение към парламентаризма и вота на българските граждани. Това демонстрираха Трифонов и сценаристите му, които и да са те. Персоналните номинации не искам да коментирам, но е повече от очевидно, че след изборния ден гледаме как подмяната изчегъртва промяната. Този сценарий си е техен, без нас обаче.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...