Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Митрополит Николай оглавява настоятелството на верига частни болници
Важно Общество

Митрополит Николай оглавява настоятелството на верига частни болници

Митрополит Николай
Митрополит Николай

Пловдивският митрополит Николай е излъчен за председател на болничното настоятелство на веригата частни болници от групата „Булфарма“ – УМБАЛ „Софиямед“ София, УМБАЛ „Пълмед“ Пловдив, УМБАЛ „Здраве“ Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ Велинград, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ Пещера, МБАЛ „Бургасмед“ Бургас.

Той е предложен по единодушно решение на Светия синод на Българската православна църква.

В болничното настоятелство на болниците Вяра, Надежда, Любов“ влизат още ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков като заместник на управителния съвет на настоятелството, а негов първи член – олимпийската шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, световна рекордьорка в дисциплината скок на височина и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Всички те не са политически обвързани, което е гаранция за тяхната безпристрастност, а чрез обществената значимост на личността си те ще гарантират прозрачност и добросъвестност при вземането на решения в полза на пациента.

Към болнично настоятелство“Вяра, Надежда, Любов” може да се присъединят личности с положителен имидж в обществото, които не са обвързани партийно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...