Quantcast
Новини Пловдив » България » Отстраниха проф. Балтов от шефското място в „Пирогов“
България Важно Здраве

Отстраниха проф. Балтов от шефското място в „Пирогов“

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов

Проф. Асен Балтов е отстранен от директорския пост на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. На негово място е назначен назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Причина за рокадата е проверката от страна на НЗОК, която беше извършена в лечебното заведение и която констатира редица нарушения. Резултатите от нея бяха предоставени на министъра на здравеопазването днес.

С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв. Това представлява тежко нарушение

по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата, казват от пресцентъра на ведомството.

Новият директор на „Пирогов” проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

По-късно днес отстраненият директор проф. Асен Балтов коментира новината за смяната му с пост в социалната мрежа Фейсбук.

Той написа, че „Пирогов” не е спирал да работи от 1951 г.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...