Quantcast
Новини Пловдив » Община » Решено: Община Пловдив тегли нов заем от 40 млн. лв.
Община Пловдив

Решено: Община Пловдив тегли нов заем от 40 млн. лв.

Здравко Димитров
Здравко Димитров

Ваня ДРАГАНОВА

Община Пловдив ще изтегли нов заем от 40 млн. лв. Решението за това беше взето с внушителното мнозинство от 38 гласа „за“, 7 „против“ и 3-ма въздържали се.

„Заемът е необходим на град Пловдив. Ние сме от малкото градове, които не са теглили кредити. Ние винаги намираме начин нещо да не стане. Не е правен голям инфраструктурен обект от времето на Чомаков – моста над Марица, и надлез „Родопи“ на г-н Гърневски. Това сме ние в Пловдив“, каза преди гласуването кметът Здравко Димитров. Той добави, че инфрактрурата на Пловдив е разчетена за 40 000 – 50 000 коли на ден, а сега те са в пъти повеч

„Всеки има съвест, който иска да се развива Пловдив, да гласува за кредита, на другите ще им тежи на съвестта“, призова Зико.

„Ако може, да се гласува поотделно всяко едно от предложенията, не анблок, а обект по обект“, предложи председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев. „Това ще промени лихвите по заема“, възрази зам.-кметът Величко Родопски и в крайна сметка предложението не беше прието.

Парите ще отидат за подлеза „Модър – Царевец“ и прилежащите улици, пробива под Водната палата и нова техника на „Градини и паркове“ и „Чистота“.

Още

Величко Родопски: Категорично няма да се вдигат данъците заради новия заем
Мнозинството за новия заем изглежда готово

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...