Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Димитър Петров: „Пирогов“ се управлява абсолютно непрозрачно
България Важно Здраве

Димитър Петров: „Пирогов“ се управлява абсолютно непрозрачно

Димитър Петров

„Пирогов“ се управлява абсолютно непрозрачно. Това твърдят и от Съвета на директорите. Балтов крие множество материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други факти“. Това заяви за.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

„Конкретният повод за отстраняването на проф. Балтов е проверката на НЗОК при която, както си спомняте, имаше един междинен доклад, който получихме преди 3-4 седмици. Сега получихме окончателния доклад, който потвърждава резултатите от междинния“, обясни още Петров

Той заяви, че не може да приеме факта защо един ръководител на болница възприема отстраняването си като атака към болницата и лекарите. „Това, което е правил един ръководител, няма общо с дейността на лекарите“, каза още зам.-здравният министър.

„Възможно е за това нещо да носят вина и шефовете на определени клиники и отделения. Защото прави впечатление при проверката, че се касае по две клинични пътеки – бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания. Множеството такива случаи говорят за неупражнен контрол от страна на директора“, допълни Петров.

Според него всичко, което касае обществените болници и обществените средства трябва да се оповестява.

Още

Нарушения в „Пирогов”, болницата ще връща над 1 млн. лв.
Отстраниха проф. Балтов от шефското място в „Пирогов“
Протест пред „Пирогов“, блокираха кръстовището

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...