Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Над 1000 кг риба и още 800 кг месо и колбаси с изтекъл срок иззе пазарджишката полиция
Пазарджик Регион

Над 1000 кг риба и още 800 кг месо и колбаси с изтекъл срок иззе пазарджишката полиция

Част от иззетите храни.

Нарушения са открити в дейността на фирма, стопанисвала складове и търговски обекти на територията на Пазарджик и региона. Това е станало по време на специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В проверките са взели участие представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, Дирекция „Инспекция по труда“, НАП, РСПБЗН-Пазарджик.

Извършени са проверки на помещения, търговски обекти и складове, стопанисвани от частна фирма, управлявана от италиански гражданин. В хода на инспекцията били открити над 1330 килограма риба и морски продукти, които се съхранявали неправилно.

Установено е и наличието на над 820 килограма месо, колбаси и сирене, които са с изтекъл срок на годност. Оказало се, че фирмата ползва един от складовете си без необходимите строителни книжа. От представителите на НАП са извършени инвентаризации на складовите помещения на фирмата в Пазарджик и село Братаница.

Инспектори от „Държавен противопожарен контрол“ при РСПБЗН-Пазарджик са открили пропуски в пожарната обезопасеност на обектите и оборудването със средства за пожарогасене.

За всички констатирани нарушения са съставени или предстои да се съставят актове от компетентните контролни органи.

Откритите 820 килограма месо, колбаси и сирене ще бъдат унищожени. Проверките продължават на територията на цялата област.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...