Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Проф. Баташки се върна като шеф на болницата на МВР
Здраве Пловдив

Проф. Баташки се върна като шеф на болницата на МВР

Проф. д-р Илия Баташки
Проф. д-р Илия Баташки

Проф. Илия Баташки се върна като директор на Медицинския институт на МВР, по-популярен като МВР-болницата, показва сайтът на здравното заведение.
Баташки потвърди пред ПловдивПрес, че е поел ръководния пост. „Приех да се върна в Медицинския институт на МВР, за да внеса промени в стила и метода на работа. Промените ще бъдат към прозрачност в дейността на болницата и повишаване в качеството на медицинските услуги“, заяви проф. Илия Баташки. Той пое поста от проф. Ненчо Смилов.  За смяната в здравното заведение на МВР първи заговори преди дни бившият премиер Бойко Борисов.

Проф. Илия Баташки управляваше Медицинския институт на МВР от 2013 г. до 2019 г, когато подаде оставка. След това кандидатства за шеф на Комплексния онкологичен център в Пловдив, където и до днес няма избран постоянен управител.

Междувременно проф. Баташки излезе с мащабно изследване, което беше публикувано в престижното международно медицинско издание The Lancet за хируричното лечение на рака. Статията на известния пловдивски хирург е на тема „Глобална вариация в постоперативната смъртност и усложнения след ракова операция: мултицетрово, проспективно изследване в 82 държави“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...