Quantcast
Новини Пловдив » България » Костадин Паскалев: Нинова иска да изключи съветниците от Пловдив, подкрепили заема
България Важно

Костадин Паскалев: Нинова иска да изключи съветниците от Пловдив, подкрепили заема

Костадин Паскалев

По настояване на лидера Корнелия Нинова Изпълнителното бюро на БСП се кани да предложи за изключване червените общински съветници в Пловдив, защото са подкрепили предложението на кмета от ГЕРБ Здравко Димитров за теглене на общински заем от 40 милиона. Това заяви пред bTV Костадин Паскалев.

Според него това е нещо като „инквизицията в БСП, която взима решения по отношение на собствените си членове“. Не се изгражда така доверие в обществото, не се създава монолитна партия, не се формират адекватни политики, следователно БСП няма шанс с този председател. Единственото решение е Нинова самостоятелно да се оттегли като председател и Националният съвет да избере временно ръководство , което да подготви конгрес и следващи избори, в които ще участва БСП“, каза Паскалев.

Според него е възможно да се стигне до още по-голям отлив на електорат. „Личното ми очакване е, че ако продължим с подобни ходове, БСП ще падне под 10 %, а може би ще изчезне от политическото пространство“, предупреди той.

По думите му от 2017 до 2021 г. БСП е загубила 62% от избирателите си. „Партия в опозиция, която можеше да трупа авторитет с критики към управляващата, успя да загуби по-голяма част от електоралната си подкрепа, отколкото ГЕРБ, която загуби 42%“, каза той. Според него най-грубата грешка е, че „се занимавахме със скандалите в БСП публично“.

Иван Петков, който е член на Националния съвет на партията от Пловдив, отрече пред Радио Пловдив да се готви изключване на пловдивски общински съветници от БСП. Решението на Градския съвет в Пловдив за заема ще се гледа на ИБ на столетницата следващата седмица./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...