Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Разпитват свидетели по делото за катастрофата с 2 жертви край Кадиево от 23 септември
Пловдив Съд и Прокуратура

Разпитват свидетели по делото за катастрофата с 2 жертви край Кадиево от 23 септември

Петър Маринашки с близките и адвоката си пред съда.
Петър Маринашки с близките и адвоката си пред съда.

Ваня ДРАГАНОВА

Разпитите на свидетели и вещи лица по делото за катастрофата край Кадиево, при която на 11 ноември м. г. загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев, започват на 23 септември. Шофьорът Петър Маринашки, който удари колата с приятелите си в крайпътно дърво, признава вината си, но не избра процедурата на съкратеното съдбено следствие, която му гарантира намаляване на присъдата с една трета. Причината е, че за да се случи това, подсъдимият трябва да признае всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт, а според адвоката на Маринашки Йордан Давчев там има данни, събирани от фейсбук, вместо да са базирани на доказателства.

Според прокуратурата Маринашки е шофирал след употреба на марихуана, но защитата му твърди, че направеният на мястото полеви тест е отрицателен, следи от употреба на дрога е показала кръвната проба, взета обаче часове по-късно. А в обвинителния акт се цитирали постовете във фейсбук след катастофата, които представят Петър Маринашки в крайно негативна светлина.

На предишното заседание по делото Маринашки заяви, че много съжалява за случилото се и че загиналите момчета са били негови приятели. В катастрофата има и две ранени момчета – Георги Недялков и Николай Христов, които са били в колата на Маринашки.

Той е на свобода срещу парична гаранция от 2000 лв., срещу което преди всяко дело протестират близките на загиналите. Техните адвокати днес отново поискаха Маринашки да бъде задържан, но състав на Пловдивския окръжен съд отказа, защото младежът се явявал на разпит при всяко свое призоваване, а това поведение не предполага по-тежка мярка за неотклонение.

Петър Маринашки в съда
Петър Маринашки в съда

Още

Нов протест пред съда преди делото за смъртта на 2 момчета край Кадиево
Шофьорът, оставил 2 трупа край Кадиево, причинил и други 2 катастрофи за година
Водачът, убил 2 момчета край Кадиево, застава пред съда

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...