Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Радев: Ще свикам Народното събрание на 21 юли
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Румен Радев: Ще свикам Народното събрание на 21 юли

Румен Радев
Румен Радев

„Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това ще се случи по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне диалог, от който очакваме да има ясно политическо решение с ясна перспектива”. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти в село Професор Иширково.

„Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което предприеха вчера, е отварянето на вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите на българската политическа система”, каза още той.

Според държавния глава сега е моментът  българските политици да си свършат работата.

„Политиците трябва да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-накрая изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Сега е моментът политиците да си свършат работата, да намерят обединение, пресечни области на техните интереси, които да бъдат интересите на всички нас. Нека да тръгнем по нов модерен път за страната – всичко го очакваме“, призова държавният глава.

Днес е българската политическа жътва, а аз очаквам българските политици да са на висотата на народа, каза Радев.

„Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което предприеха вчера, беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите”, каза Радев.

За варианта служебното правителство да стане редовно, той заяви, че това зависи от народните представители и от свободната воля на самите министри.

Президентът увери, че няма да бави реда за връчване на мандати./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...