Quantcast
Новини Пловдив » България » Стефан Янев: Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична
България Важно Политика

Стефан Янев: Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична

Стефан Янев

„Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, защото това нещо трябва да мине в парламента. Преди да се стигне до него предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат за коалиция, която да предложи нещо подобно”. Това заяви служебният премиер Стефан Янев във Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“.

„Служебният кабинет е съставен от специалисти, които не са партийно свързани. Служебният кабинет е надпартиен. На тези хора не може да им се каже „отидете и свършете нещо”. Не искам да го коментирам, защото това засяга свободната воля на всеки един от сегашния състав на кабинета”, допълни той.

За оттеглената номинацията на Николай Василев за премиер, Янев заяви: „Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. В крайна сметка тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в следващите дни. Новоизбраните партии достатъчно добре осъзнават отговорността към българските граждани и мисля, че ще има конструктивен диалог. Нека ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти какво и как трябва да се случи – те знаят най-добре”.

На въпрос дали би приел отново да е премиер на второ служебно правителство, той отговори: „Това е една много далечна и почти невъзможно хипотеза, така че нека не обсъждаме нещо, за което няма предложение”.

Що се отнася до инцидента в Шабла с падналия МИГ-29, той заяви, че не е много полезно по време на разследването да се коментира. „Нека да оставим разследващите да се си свършат работата. Нека да не бързаме с изводите, но това със сигурност не е пилотска грешка, а причината е комплексна. Нека дадем време на хората да си свършат работата професионално. Военната авиация няма да спира да лети, тя ще пази небето на България“, заяви още служебният министър-председател.

Премиерът е на посещение във Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“. В Деня за високопоставени гости и медии на националното военноморско учение ще присъстват министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...