Quantcast
Новини Пловдив » България » Тошко Йорданов: Ще представим новия кабинет, когато му дойде времето
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Тошко Йорданов: Ще представим новия кабинет, когато му дойде времето

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Ще представим новия кабинет, когато му дойде времето, заяви зам.-председателят на партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов  на пресконференцията, на която се очакваше да бъде съобщен нов състав на правителството, предлагано от първата политическа сила.

Лидерът на ИТН Станислав Трифонов не присъства на срещата с журналистите и сценаристът Филип Станев  обясни, че той е на работа.

„Ще предложим нов вариант на правителство съвсем скоро и това ще стане в парламента“, каза още Тошко Йорданов. На този етап от ИТН отказват да съобщят и кои министри от първия вариант на кабинета ще бъдат сменени. Филип Станев допълни, че разговори с други партии за министерски постове няма да има.

Тошко Йорданов каза, че са водени разговори с Мая Манолова за среща на ИТН и ИСМВ в парламента, защото естествената подкрепа би трябвало да е от ДБ и ИСМВ. Той заяви, че напоследък обаче ДБ атакуват ИТН повече ИТН, отколкото ГЕРБ.

Тошко Йорданов отхвърли възможността служебният кабинет да стане редовен, защото имал усещането, че вътре има хора на ДПС, без да каже кои. Той обясни, че кандидатурата на Николай Василев за премиер е оттглена, защото ДБ и ИСМВ са заявили, че няма да подкрепят такъв кабинет. „Не съм предполагал, че „Демократична България“ ще се фокусират върху Николай Василев, ако бях предполагал, може би щяхме да разговаряме. Но аз си мислех, че политиките са по-важни“, каза той.

Йорданов повтори няколко пъти, че „нашата партия е направена от зор“.

Още

Николай Василев: Аз съм единственият, който е уволнявал Делян Пеевски
Станислава Армутлиева се отказва от министър на културата
Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...