Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Шестима загинаха при наводнения в Турция, буря с порои връхлетя Сърбия
Балкани Важно Свят

Шестима загинаха при наводнения в Турция, буря с порои връхлетя Сърбия

В Турзия има и села, които са откъснати от света.

Най-малко шестима души загинаха, а двама други се водят за изчезнали след сериозни наводнения в турската черноморска провинция Ризе.

На кадри от дрон, публикувани от турското министерство на извънредните ситуации се вижда как водолази се опитват да издирят и спасят хора, засегнати от поройните дъждове.

Според властите, проливните валежи са довели до прекъсване на електричеството в някои райони на провинцията. Има и села, които са откъснати от света, пътищата са блокирани има и срутени къщи.

Силна буря с поройни дъждове, бурен вятър и градушка връхлетя снощи Ниш, Крушевац, Чуприя и околностите на Пирот, предаде Танюг. Град с големина на орех удари силно Ниш и улиците побеляха. За около 20 минути паднаха 7,5 литра дъжд на квадратен метър, съобщиха от Метеорологичната служба. Много граждани се оплакаха, че автомобилите им са пострадали от градушката.

Силен дъжд с градушка и бурен вятър имаше вчера следобед и в Пирот, съобщи БТА.

Източното разклонение на Коридор номер 10, магистралата към Пирот и Цариброд, бе наводнена и движението по нея бе невъзможно.

Дъждът бе толкова силен, че движещите се по магистралата автомобили трябваше да спрат в аварийната лента и да изчакат бурята да отмине./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...