Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ангелов: НЗОК се превръща в инструмент за поръчкови проверки
България Важно Здраве Политика

Ангелов: НЗОК се превръща в инструмент за поръчкови проверки

Проф. Тодор Кантарджиев и проф. Костадин Ангелов

Управлението на служебното правителство е провал. Това обяви в Бургас бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, където даде брифинг заедно с доскорошния директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Относно отстраняването на директора на „Пирогов“ Асен Балтов, Ангелов смята, че това се е случило само на базата на доклад на НЗОК, без да се изчака становището на болницата.

„Националната здравноосигурителна каса се превръща в инструмент, с който се изпращат за поръчкови проверки, проверяващи от нея в лечебните заведения“, коментир Ангелов, цитиран от bTV. Той допълни, че така са отстранени шефовете и на други болници, а твърденията на д-р Стойчо Кацаров са лъжа.

„Подписвал ли се е някъде господин Кацаров в лечебното заведение, подписвал ли е информирани съгласия, подписвал ли е документи, от които да е видно, че той е знаел, че ще бъде хоспитализиран? И всичко това направил ли го е съзнателно, за да не заплати скъпоструващите изследвания, които ще му бъдат направени на него и по този начин нанесъл ли е щета на Националната здравноосигурителна каса?“, попита Ангелов.

Бившият здравен министър коментира и ваксинационната кампания у нас. Според него в края на месец юли ще бъдат бракувани няколко стотин хиляди ваксини.

От своя страна проф. Кантарджиев призова повече хора да се ваксинират.

Още

Няма да хвърляме ваксини с изтекла годност, даряваме над 170 хил. дози на Батун
Отстраниха проф. Балтов от шефското място в „Пирогов“
Публикуваха доклада от проверката в „Пирогов“
Д-р Стойчо Кацаров: Аз съм един от фалшивите болни на „Пирогов“
Служителите на „Пирогов“ искат оставката на здравния министър Стойчо Кацаров

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...