Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Може ли да се консумира алкохол след ваксинация? Въпрос, който мнозина задават, а това е отговорът
COVID-19 Важно Здраве

Може ли да се консумира алкохол след ваксинация? Въпрос, който мнозина задават, а това е отговорът

Хората, които пият умерено, могат да го правят и след получаване на ваксината срещу коронавирус, а имунната система е нарушена само при алкохолици, твърдят учени.

Няма доказателства, че консумацията на алкохол след ваксинация срещу коронавирус влияе върху ефективността на ваксината, според Британската агенция за регулиране на лекарствата (MHRA).

Също така няма промяна в информацията от производителите и в инструкциите на британската здравна служба относно предполагаемото влияние на алкохола върху ефективността на самите ваксини срещу коронавирус.

Според научните портали теорията за въздържане от алкохол в продължение на две седмици след ваксинацията се дължи на изявленията на някои политици, че алкохолът може да навреди на способността на организма да развива антитела срещу коронавируса.

Илхем Месуди, директор на Центъра за изследване на вирусите в Калифорнийския университет, Бъркли, казва, че прекомерната консумация на алкохол нарушава имунната система и прави потребителите по-уязвими към инфекция.

Но няма риск при хората, които консумират алкохол умерено, твърди той и обяснява, че умерената консумация на алкохол се счита за не повече от две алкохолни напитки на ден за мъжете и една алкохолна напитка за жени./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...