Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Полицейски час и без музика в заведенията на остров Миконос заради ковид
COVID-19 Балкани Важно Свят Туризъм

Полицейски час и без музика в заведенията на остров Миконос заради ковид

До 15 август българите, пристигащи в Гърция по въздух и суша, ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването им
Снимката е илюстративна

На гръцкия остров Миконос от днес влиза в сила полицейски час през нощта. Той ще е в сила от 1 до 6 ч.

Въпреки разгара на туристическия сезон, властите предвиждат и други ограничения заради тревожното нарастване на случаите на COVID-19.В лиза в сила и 24-часова забрана за всякаква музика. Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли. „Призоваваме гражданите, посетителите и търговците на нашия хубав остров да спазват строго мерките. Целта е разпространението на вируса да се овладее и Миконос да се върне към нормалността“, заяви заместник-министъра по гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас, предава БТА.

Миконос е една от основните туристически дестинации в Гърция. Живописните му плажове и активния нощен живот привличат стотици хиляди туристи всяка година, включително знаменитости.

На 15 юли Хардалиас предупреди, че броят на активните случаи на коронавирус на острова се е увеличил четирикратно за една седмица, надхвърляйки 300 случая. Той обясни днес, че организаторите на частни събирания с участие на над 20 души, рискуват да им бъдат наложени глоби, стигащи до 200 хил. евро.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...