Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ЦИК обяви окончателният списък с депутати
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

ЦИК обяви окончателният списък с депутати

Народното събрание
Народното събрание

28 избрани депутати от два многомандатни района са подали декларации, с които да определят кой район предпочитат да представляват. Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов ще бъде депутат от Пловдив, а Мика Зайкова, която е най-възрастният депутат, избира Смолян.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова освобождава място за следващия в листата от Варна. Също от София предпочита да е депутат съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Предстои решението на ЦИК да бъде обнародвано в Държавен вестник, а първото заседание на 46-тия парламент ще бъде в сряда, 21 юли.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще е депутат от Шумен, а председателят на „Изправи се! Мутри, вън“ Мая Манолова – от Благоевград, предава БТА.

Двайсет и осемте народни представители, избрани в два района, – сред тях и лидерите на основни политически сили, вече са решили откъде искат да влязат в парламента.

Ива Митева е от 24 МИР-София. Бившият здравен министър Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) ще бъде народен представител от Велико Търново.

Николай Хаджигенов (ИСМВ) влиза в парламента от 25 МИР-София и освобождава мястото в Пловдив.

Със същото решение ЦИК обявява за избрани в 46-то Народно събрание още 28 кандидати, които заемат освободените места. Така Манол Пейков става депутат от листата на „Демократична България“ в Пловдив на мястото на Христо Иванов.

От 23 МИР-София от листата на „Изправи се! Мутри, вън!“ влиза Димитър Делчев, вместо Мая Манолова. Мария Капон пък заема освободеното от Николай Хаджигенов място от Пловдив.

Още

ЦИК: Гласуването с хартия вдигна избирателната активност над 40%

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...