Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Бивш хаитански държавен служител е сред заподозрените в организирането на убийството на Моиз
Важно Свят

Бивш хаитански държавен служител е сред заподозрените в организирането на убийството на Моиз

Колумбийската полиция твърди, че Джоузеф Феликс Бадио, бивш служител на Министерството на правосъдието на Хаити, е наредил убийството на президента Йовенел Моиз.

Полицейският служители Хорхе Луис Варгас заяви, че задържаните са получили заповед за покушение срещу Йовенел Мойзе малко след среща с бившия служител на Министерството на правосъдието на Хаити Джоузеф Феликс Бадио.

Подчертавайки, че Бадио стои зад убийството на Моиз, Варгас каза: „Преди няколко дни очевидно Джоузеф Феликс Бадио, бивш директор на Министерството на правосъдието и работещ в комисията за борба с корупцията на Генералното разузнаване, каза на наемниците,“ Това, което трябва да направите, е да убиете президента на Хаити … … „.

Президентът на Колумбия Иван Дуке също заяви в изявлението си вчера, че някои от задържаните бивши колумбийски войници не са знаели, че Моиз ще бъде убит, докато други са го знаели предварително.

Освен това базираният в Колумбия телевизионен канал, основавайки се на източници от Федералното бюро за разследване (ФБР), твърди, че зад убийството на Мойзе стои временния премиер Клод Джоузеф.

Хаитянската полиция отрече твърденията, че държавните служители са замесени в убийството на президента Моиз.

Мойсе обяви два дни преди покушението, че е назначил нов министър-председател на мястото на Джоузеф.

Чарлз заяви, че 23 души, включително 18 колумбийски бивши войници, са били задържани във връзка с покушението и че са получили подкрепа от разузнавателните звена на някои държави, включително ФБР, в рамките на разследването.

53-годишният президент на Хаити Моиз беше убит при нападение на дома си от въоръжени лица на 7 юли, а съпругата му Мартин Моизе беше ранена.

В рамките на операциите бяха убити 10 заподозрени./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...