Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Великобритания няма да ваксинира масово децата срещу коронавирус
COVID-19 Свят

Великобритания няма да ваксинира масово децата срещу коронавирус

Ваксинация срещу COVID-19
Ваксинация срещу COVID-19

Великобритания се обяви срещу масовите ваксинации Covid-19 за всички деца и тийнейджъри, като вместо това министрите се подготвят да предлагат дози на уязвими лица от 12 до 15-годишна възраст и тези, които са навършили 18 години, съобщи вестник „Телеграф“ късно в събота.

Смята се, че Съвместният комитет по ваксинация и имунизация (JCVI) е посъветвал министрите да не пускат ваксините за всички деца, докато не се получат допълнителни доказателства за рисковете, се добавя в доклада.

The ​​Telegraph съобщава, че комисията ще запази възможността за ваксиниране на всички деца.

В отговор на доклада британското министерство на здравеопазването заяви, че „не са взети решения от министри дали хората на възраст от 12 до 17 години трябва да бъдат рутинно предлагани на ваксини Covid-19“.

Великобритания в събота съобщи за 54 674 нови случая на Covid-19, което е увеличение в сравнение с 51 870 нови случая, съобщени през предходния ден, за да отчете нов най-висок резултат от шест месеца.

Британският премиер Борис Джонсън премахва повечето пандемични ограничения в Англия от 19 юли, като заяви, че бързото пускане на ваксините Covid-19 до голяма степен е нарушило връзката между заболеваемост и смъртност и смъртност. Това решение обаче бе подложено на критики.

Броят на загиналите във Великобритания Covid-19 е сред най-високите в света, но две трети от пълнолетното му население са напълно ваксинирани./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...