Quantcast
Новини Пловдив » България » Костадин Ангелов: Г-н Кацаров, вие се провалихте!
България Важно Здраве

Костадин Ангелов: Г-н Кацаров, вие се провалихте!

Костадин Ангелов, Бойко Борисов и Даниел Митов дадоха брифинг в централата на ГЕРБ

Бившият здравен министър Костадин Ангелов определи  управлението на Стойчо Кацаров като провал, заради новите назначения в няколко болници в страната и забавения темп на ваксинация у нас.

„Г-н Кацаров, вие се провалихте“, категоричен бе Ангелов.

Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров – в рамките на три дни си променя мнението няколко пъти. Веднъж ходи на ски, друг път – на преглед, а трети – не е лежал в болницата. Той лъже, излъга всички български граждани, като аз продължавам да питам подписвал ли е документи за доброволно постъпване в лечебното заведение, където да бъде лекуван. И на децата стана ясно, че той не е имал право на контролен преглед след 12 януари“, каза Костадин Ангелов.

Той зададе няколко директни въпроса към Кацаров, свързани с новоназначения в болници в страната. Назначен ли е за директор на ямболската болница пенсионер на 69 години, който фалира болницата в Раднево, за която имаше протести? Назначен е директор на Александровска болница и аз питам  какво постигна този човек в болниците в Шумен и Ловеч, която се дотира всеки месец от Министерството на здравеопазването, за да не фалира по време на неговото управление? Назначен ли е за член на Съвета на директорите на болница „Св. Анна“ във Варна представител на „Демократична България“? Това ли е прозрачното и принципно управление, попита той.

Бившият здравен министър поиска да разбере и дали новоназначеният директор на „Пирогов“ си е раздал близо четвърт милион лева бонуси, разпределени лично от него, както и къде новоназначеният Съвет на директорите на болницата е провел първото си заседание – в МЗ или в частна адвокатска кантора.

Според бившия здравен министър в момента България разполага с достатъчно ваксини, но в края на месеца част от тях ще бъдат бракувани и изхвърлени заради спрения ваксинационен процес от Кацаров, което ще изложи българите на риск през есента.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...