Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Президентът Румен Радев идва в Карлово на тържествата за 184 г. от рождението на Левски
Карлово Регион

Президентът Румен Радев идва в Карлово на тържествата за 184 г. от рождението на Левски

Паметникът на Васил Левски в Карлово

В Карлово днес е кулминацията на тържествата, посветени на 184-та годишнина от рождението на Васил Левски, които тази година са под патронажа на президента Румен Радев. Денят е и празник на град Карлово.

Проявите започват в 9.00 ч. с тържествена литургия в храма „Св. Николай“ и с поднасяне на цветя през паметника на майката на Апостола Гина Кунчева.

От 10.15 ч. тържествено ще бъдат издигнати знамената на България и Карлово и ще бъде отслужен молебен за здраве и благоденствие. След това ще бъдат посрещнати участниците в националния поход „По стъпките на Апостола“, които тази година са рекорден брой – над 260 души.

В Националния музей „В. Левски“ ще бъдат връчени наградите на фондация „В. Левски“ и местния комитет „В. Левски“, а вечерта ще бъдат наградени победителите в националните конкурси, посветени на Апостола на свободата.

В 21.00 ч. е началото на тържествения митинг- заря на пл.“Васил Левски“, на който се очаква слово да произнесе президентът Румен Радев. Проявите ще завършат с празнични илюминации.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...