Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Асен Балтов: Ще заведа дело срещу Кацаров и заместниците му
България Важно Здраве

Проф. Асен Балтов: Ще заведа дело срещу Кацаров и заместниците му

проф. Асен Балтов
проф. Асен Балтов

В лично качество трябва да изчистя името си и мисля, че трябва да се заведе дело. Убеден съм, че трябва да го направя. Ще го водя срещу цялото Министерство на здравеопазването и тяхното политическо ръководство, защото в този скандал не е замесен само Стойчо Кацаров, но и неговите зам.-министри. Това заяви досегашният директор на болницата проф. Асен Балтов пред Нова телевизия.

„Те си позволиха да се появят пред медиите на 5-6 ден от проверката и казаха, че имало 900 случая на неправомерно взети пари в „Пирогов”. А след това казаха, че това били предварителни данни. Аз защо ги нямам?“, попита той.

„Не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Той отдавна не е такъв и отдавна е забравил медицината, защото от 4 дни сме свидетели на лъжи. Първата е, че никога, никой не е казал, че има диагноза цироза. Ако една лъжа се каже 100 пъти, става истина, но в случая това няма как да се случи“, каза Балтов.

„Поредната лъжа днес е, че нещо е подписано, друго не е, а ние сме фалшифицирали. Лично аз съм виждал ИЗ-то. Сравних неговите подписи с последният протокол от увеличаване на капитала на дружеството. Неговият подпис е 1:1. Ако той не е лежал в болницата, това си е негово право“, посочи още той. И допълни: „Има работна диагноза и окончателна диагноза. Нито работната, нито окончателната е цироза”.

По думите му неговите колеги  не могат да разберат  как здравният министър може да лъже в ефир. “ Колегите ми неслучайно му искат оставката. През последните 2 месеца Кацаров не направи нищо, за да покаже, че това са героите през последните 14 месеца. Всеки Божи ден през „Пирогов” са минавали между 300 и 400 пациети с COVID-19”, коментира още Балтов.

Той беше категоричен, че „Пирогов” няма мотив да източва Здравната каса. „Нека от НЗОК да отговорят дали наистина имаме мотив. Нека Петков Салчев да каже повече пари ли са дошли през месеците на пандемия в „Пирогов” от НЗОК. Името на болницата е опетнено по един изключително неприятен сценарий”, каза проф. Асен Балтов.

„За нас най-важен е човешкият живот. На всички главни рапорти, на които съм събирал началниците на всички клиники, винаги съм казвал: „Не пестете сили и средства. Важното е в тази пандемия да оцелеят колкото се може повече хора”. Не сме жалили никакви средства. Правили сме максималното за нашите пациенти“, посочи той./ПловдивПрес

Още новини по темата

Д-р Каменова от „Пирогов”: Кацаров подписа пред очите ми декларация за хоспитализация

Стойчо Кацаров: Не съм лежал в „Пирогов”, фалшифицирали са подписа ми в документите

Служителите на „Пирогов“ искат оставката на здравния министър Стойчо Кацаров

Богомил Бонев към Кацаров: Заминавай да си плащаш изследванията, щом си толкова честен

Лекарят на Кацаров: Направих като за брат, а той ме продаде за дребни политически дивиденти

Д-р Стойчо Кацаров: Аз съм един от фалшивите болни на „Пирогов“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...