Quantcast
Новини Пловдив » България » Борислав Великов: Николай Василев щеше да бъде успешен министър-председател
България Важно Политика

Борислав Великов: Николай Василев щеше да бъде успешен министър-председател

Борислав Великов
Борислав Великов

Бившият председател на НС и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов смята, че е било неправилно кандидатурата на Николай Василев да се оттегли. В „Денят започва“ той коментира, че според него Николай Василев е щял да бъде един успешен министър-председател.

„Това, че е бил в НДСВ, също не е някакъв черен печат, който да му е сложен, тъй като той беше един от успешните министри и в 39-ото народно събрание и по време на 40-ото народно събрание“, допълни той.
По думите му, когато е имало тройна коалиция, мнението на ДПС е имало някакво значение, но това не значи, че то е било определящо.

„Упреците са неоснователни и това, че той е от старите муцуни също е неправилно, тъй като той е на около 50 години – точно в зрялата възраст за един министър-председател, с много опит, през всичките години, когато не е бил в управлението, се е занимавал с финасови и икономически въпроси, ясни са му и капиталовите пазари“, каза още доц. Великов.
Според него в петък на пресконференцията се е видяло, че Николай Василев си е написал домашното с изреждането на 240 приоритета. Доц. Великов смята, че това ще бъде една добра реклама за него и за ръководените от него дружества, които са във финансовата и икономическата сфера.

„Засега „Има такъв народ“ и Слави са толкова непредвидими, че не може много да им се отрази към момента. Ако обаче това оттегляне е и цената на известно, не чак унижение, но неблагоприятно въздействие върху самия Николай Василев и може би други, които ще бъдат сменени по-нататък от проектосъстава, е да се постигне малко по-голяма отстъпчивост по отношение на повече диалогичност с другите политически сили, които подкрепяха протеста и промяната – „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, това би било може би положително“, коментира той.
По думите на доц. Великов от „Има такъв народ“ постепенно трябва да намерят добрия тон – и политически, и по отношение на поведение към журналисти.

Той смята, че все още шансът да бъде излъчено правителство не е пропуснат.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...