майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Политолог: „Има такъв народ“ цели да стане център на политиката, да срути системата
България Важно Политика

Политолог: „Има такъв народ“ цели да стане център на политиката, да срути системата

Калоян Методиев

„Има такъв народ“  държи да се наложи, да се превърне в център на политиката в България, да срути системата. Това заяви пред БНТ политологът Калоян Методиев. Той коментира каква е целта на партията на Слави Трифонов с с бързите си и нестандартни ходове. От „Има такъв народ“ нетрадиционно и дори изненадващо представиха проект на кабинет точно 15 часа след като изборните секции затвориха, но дни по-късно оттеглиха предложението.

Президентът ще свика новия парламент на първо заседание в сряда – само 10 дни след изборите. Той заяви, че няма да бърза с връчването на мандат за правителство, а ще даде на партиите време за диалог.

Заради изборните резултати в момента имаме повече въпроси отколкото отговори, вкара се още повече напрежение в политическата система, вместо успокоение. Това е на базата на субектите, на базата на един процес, който започна миналото лято, на умишлено дестабилизиране на държавата чрез дестабилизиране на партийната ѝ система, обясни Калоян Методиев.

За „Има такъв народ“ коментира, че партията иска да се превърне в център на политиката в България, да срути системата. „Те самите казват, че са антисистемни, и евентуално да отидем на избори, където те евентуално да реализират още по-голям резултат. Тоест, от началото докрай в тяхното поведение имаме деструкция с цел акумулиране на повече гласове за себе си.“, обяви политологът.

Според него в посланията и действията на ИТН има разминаване. „Не е случайно, че това е проект, замислен още преди първите избори през април – за реализиране т.нар. референдум през вота на суверена. Това става само чрез мнозинство в парламента. Е, няма да го получат – и първия, и втория не го получиха. Очевидно се върви към хвърляне на абсурдни предложения, чрез които да не се направи правителство – да се отхвърлят, да влязат в ролята на жертви и да отидем на трети избори“, коментира Калоян Методиев.

По думите му тезата за избори „две в едно“ – предсрочни парламентарни и президентски, се лансира все по-усилено. Той отбеляза, че още преди изборите на 4 април президентът е взел страна в изборния процес с призива си за подкрепа на „новите“.

„Така че не изключвам варианти за подобни договорки и продължаване на живота на този служебен кабинет, защото той се държа като всичко друго, но не и като служебен кабинет“, категоричен беше Методиев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...