Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Стартира конкурсът за наградата за парково изкуство „Люсиен Шевалас“
Екология Общество Пловдив

Стартира конкурсът за наградата за парково изкуство „Люсиен Шевалас“

Наградата "Люсиен Шевалас"

Район „Централен“ обяви началото на конкурса „Люсиен Шевалас“ за реализиран проект с принос към екологията и опазването на зелената система, който е под егидата на зам.-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и районния Георги Стаменов.

Конкурсът се провежда за втора поредна година, след като през 2020 г. бе възроден по инициатива на кмета на район „Централен“ по повод 180 г. от рождението на швейцарско-българския ландшафтен архитект с огромна заслуга за развитието на парковото изкуство в Пловдив.

Отличието, което се връчва, е в знак на почит към живота и делото на Люсиен Шевалас, който преди 143 години е създал първата пловдивска обществена градина.

Наградата представлява бронзова скулптура, изработена от известния пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки и изобразяваща Люсиен Шевалас в композиция от растителни видове.

Призът ще се връчва в две категории – за фирми/автори на реализиран проект за паркоустройство в Пловдив, и за граждани, които по своя инициатива са облагородили зелените площи около домовете си. Проектите трябва да са осъществени през последните 5 години.

Награждаването ще се състои на тържествена церемония в деня, в който се навършват 100 години от кончината на Люсиен Шевалас – 22.10. 2021 г. пред паметника му в Цар-Симеоновата градина.

Ето и условията на конкурса:

•          Всеки кандидат може да заяви участие с една благоустроена територия.

•          Необходими са до 5 (пет) броя снимки, точeн адрес/ местонахождение на зеленото пространство/градинката. Фотосите трябва да показват степента на завършеност на обекта и актуалното му състояние.

•          Идеята за благоустрояване да бъде естетично и екологично издържана.

•          Проектът да е поддържан и устойчив и реализиран с използване на многогодишна растителност.

•          Материалите за участие да се изпратят на електронната поща на район „Централен“ centralen@plovdiv.bg  или да бъдат входирани в деловодството на администрацията в срок до 17.09.2021 г. включително.

•          Кандидатите да посочат лице за контакт и телефон за връзка при необходимост.

 

Заради епидемичната обстановка са възможни промени в датата и мястото за провеждане на церемонията по награждаването, ако обстоятелствата налагат това. Всички участници ще бъдат уведомени своевременно по електронните пощи, от които са изпратили конкурсните материали или по телефона.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...