Quantcast
Новини Пловдив » Свят » 31 жертви и 128 изчезнали след наводненията в Белгия, утре е обявен национален траур
Свят

31 жертви и 128 изчезнали след наводненията в Белгия, утре е обявен национален траур

Много семейства пострадаха заради водната стихия

31 са жертвите на наводненията в Белгия, а 128 са изчезнали, съобщиха местни медии.  Засега липсва приблизителна оценка на щетите, които включват сринати къщи, повредени пътища, наводнена собственост и земеделски площи в района на Лиеж.

В спасителните дейности са участвали няколко хиляди служители на белгийската полиция и войска, както и много доброволци. Според министъра на вътрешните работи Анели Верлинден, никакви предварителни мерки не е можело да предотвратят пораженията от природното явление, което по думите на учени се наблюдава веднъж на два века, пише БТА.

Утре в Белгия е обявен еднодневен национален траур. В сряда се предвижда страната да отбележи националния си празник по-скромно от предвиденото.

Досега в Белгия национален траур е бил обявяван десет пъти, уточняват медиите. За първи път това се е случило през 1935 г. заради внезапната смърт на кралица Астрид (едноседмичен траур), а в следващите години страната е обявявала тридневен траур заради срутване на рудник през 1956 г. и при пожар в Брюксел със стотици загинали; при влаковата катастрофа от 2004 г.; заради катастрофата на автобус с деца през 2012 г. и след атентатите в Брюксел от 2016 година./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...