Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Цялата страна видя, че Кацаров е лъжец. Ако аз управлявах, отдавна щеше да е махнат
България Важно

Борисов: Цялата страна видя, че Кацаров е лъжец. Ако аз управлявах, отдавна щеше да е махнат

Даниел Митов, Бойко Борисов и Томислав Дончев

„Ако аз управлявах, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях вече да съм се извинил на медиците от „Пирогов”.Цялата страна видя, че Кацаров е просто лъжец, но Радев продължава да стои зад него. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира казуса около нарушенията, установени от НЗОК в спешния институт и скандала с фиктивните пациенти. Служебният здравен министър Стойчо Кацаров твърди, че е един от тях.

Балтов, Кантарджиев и Мутафчийски са хората, които изнесоха пандемията на ръцете си“, допълни Борисов по темата за „Пирогов“.

„Хората на ДПС ги назначиха, а сега, като гледам болницата във Варна, назначават и хора на „Демократична България”, коментира още бившият премиер. И допълни, че „с назначенията  такива като Кацаров и Спецов, доста хора разбраха за подмяната, която беше наложена”.

Борисов за пореден път обвини сегашните управляващи в репресия спрямо членове и симпатизанти на неговата партия.

Той коментира и актуланата политическа обстановка в страната. „В момента, в който се състави правителство, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на главата на Слави Трифонов. Ако ни вкарат в трети избори, убеден съм, че държавата ще колабира. Ако имаше политическа класа, при равния резултат, който имаме с ИТН и след всички машинации, трябваше президентът да ни извика на разговори и да се разберем да работим заедно. Пък догодина, ако трябва, да се правят още едни избори“, каза Борисов.

„Искам, когато отидете в парламента, да се съсредоточите в една цел – да запазим човешки животи. Виждаме какво става с вируса във Франция и Гърция“, обърна се той към бъдещите депутати от ГЕРБ.

„Защо ходих и се молех в Европа? За да могат сега да се изхвърлят 20 000 дози ваксини“, попита Бойко Борисов и допълни, че иска да се възстанови имунизационния процес: „Сега сме на 15% ваксинация, другите страни в ЕС задминаха 50-60%“.

„Нека всички се ваксинираме, дори и аз, като личен пример – въпреки че бушувам от антитела“, призова Борисов пред актива на ГЕРБ. За да ми отмъстят спряха „зелените коридори“ – опитайте се да възстановите ваксинация, апелира лидерът на ГЕРБ пред бъдещите депутати от 46-тото НС.

Той каза още, че Десислава Атанасова ще бъде председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, а за зам.-председател на парламента ще бъде предложена Росица Кирова. „Ако не са направили уйдурмата и поканят партията , която показа изумителни резултати ГЕРБ-СДС“, предупреди Борисов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...