Quantcast
Новини Пловдив » Важно » В Амстердам беше представен пешеходен мост, направен с 3D принтер
Важно Маршрути Суматоха

В Амстердам беше представен пешеходен мост, направен с 3D принтер

Пешеходен мост, създаден с помощта на 3D принтер, беше представен в Амстердам от холандската кралица Максима заедно с малък робот.

Мостът се намира в центъра на града, в квартала, известен като „Червените фенери“ над един от многото канали в Амстердам. Царицата натисна зеления бутон, за да активира робота и му нареди да пререже лентата на 12-метровия мост.

Тим Гуртженс от MX3D каза, че мостът показва какво предлага технологията.

„Ако искате да имате обзаведен или естетически приятен мост, тогава 3D е наистина добър вариант. Не само, че е по-евтин, но и даваме на архитектите нови инструменти, нови „готини“ начини, с които те могат да надграждат своите знания. В архитектурата и дизайна „, пише Gurtjens.

Мостът тежи шест тона и има сензори, които ще бъдат наблюдавани от изследователи от Лондон. Освен всичко друго ще се следи и движението на пешеходците.

Този мост ще се използва в продължение на две години, докато предишният мост не бъде реконструиран. Кметът Мич Мос смята, че това може да бъде доста интересно за тези, които се занимават с архитектура и дизайн, съобщават от Холандия./ПлодивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...