Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Детска учителка източи над 50 хил. лв. от Взаимоспомагателната каса
Пловдив Съд и Прокуратура

Детска учителка източи над 50 хил. лв. от Взаимоспомагателната каса

Съдебна палата Пловдив
Съдебната палата в Пловдив

Ваня ДРАГАНОВА

Учителката в ДГ „Червената шапчица“ Стела Мастева е успяла да източи 50 502 лв. от Взаимоспомагателната каса към Сдружението за взаимопомощ на работещите в областта на образованието, науката и културата. Това стана ясно при опита да бъде даден ход на разпоредителното заседание по делото срещу нея. Мастева обаче не се яви и новата дата за старт на делото е 16 септември.

Стела Мастева е била уважаван учител в детската градина, родителите искали да записват децата си при нея, директорката ѝ имала доверие  и когато през май 2018 г. излязла в отпуск, оставила Масева да я замества. Така учителката се сдобила с печата на ДГ „Червената шапчица“ и с достъп до личните данни на родителите на децата. Тя започнала да попълва документи с искания за заеми от Взаимоспомагателната каса, като предстаяла част от родителите за служители на детската градина, а други – като поръчители. Така до декември 2018-а успяла да се сдобие с 50 502 лв. Сумата не е възстановена, съобщи за ПловдивПрес председателят на Взаимоспомагателната каса Васил Въргулев.

По неофициална информация Мастева живее на семейни начала с многократно осъждан мъж и вероятно той я е подтикнал да престъпи закона.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...