Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Министърът на отбраната отменил наказанието на самоубилия се в Ново село лейтенант Манчев
България Важно

Министърът на отбраната отменил наказанието на самоубилия се в Ново село лейтенант Манчев

Военна полиция
Военна полиция

Самоубилият се на полигона в Ново село лейтенант Тодор Манчев е бил сред наказаните за нахлуването на американски военни в цех в Чешнегирово при учение, но наказанието му е отменено от министъра на отбраната, това става ясно от оповестената официална информация от Министерството на отбраната по случая с Манчев.

След проведена служебна проверка на РСВП – Пловдив, двама служители, между които и Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната. След втората проверка служебният министър Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Със заповеди на министъра на отбраната от 15.07.2021 г. са освободени от военна служба директорът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.

От силовото министерство припомнят, че на 19 юли 2021 г. в района на ПОБ „Ново село“ в спално помещение е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев. Пристигналият медицински екип от МБАЛ – Котел е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

Още

Служител на Военна полиция се самоуби на полигона Ново село

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...