Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ново обвинение за Божков – негова престъпна група окървавила протестите в София
България Важно Съд и Прокуратура

Ново обвинение за Божков – негова престъпна група окървавила протестите в София

Васил Божков
Васил Божков

Престъпна група, ръководена от укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, целяла да ескалира напрежението на протестите в София м.г. и да ги окървави. Групата е ръководена и финансирана от Божков. С това обвинение се сдоби бизнесменът, става ясно от съобщение на Спецпрокуратурата.

„Събраните доказателства към момента сочат, че ръководителят на групата – В.Б., е осигурявал и финансирането на престъпното деяние. Към наказателна отговорност е подведен укриващият се в Дубай, ОАЕ, български бизнесмен, на когото са повдигнати и 18 други обвинения, за ръководител и организатор на организирана престъпна група с участието на лица – български граждани.

За реализиране на престъпния си план, под ръководството на В.Б., участниците в групата са имали за задача чрез хулигански действия и създаване на предпоставки за ескалация на напрежението по време на мирно протичащите граждански протести на територията на площад „Атанас Буров“, гр. София,  да създадат потенциална опасност за живота и здравето на протестиращите“, се казва в съобщението на държавното обвинение.

На основание установеното до момента, в качеството на обвиняеми са привлечени няколко лица, включително и Божков като ръководител и организатор на група с горепосочената цел.

Чрез Министерство на правосъдието до компетентните органи на ОАЕ е изпратена молба за екстрадиция. С оглед повдигнато ново обвинение във връзка с настоящето досъдебно производство, след превод на материалите по делото чрез Министерство на правосъдието на Република България е изпратена нова молба за екстрадиция на бизнесмена с вече 19 обвинения.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...