Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Очевидци на фаталния инцидент в Братаница: Линейката дойде късно, колата профуча с над 90 км/ч
Важно Регион

Очевидци на фаталния инцидент в Братаница: Линейката дойде късно, колата профуча с над 90 км/ч

Снимка: БНТ

Жителите на Братаница и днес ще излязат на бдение в памет на малкото момиченце, което беше пометено от кола на пешеходна пътека. Те настояват да се вземат мерки, за да не се допуска такава трагедия. Свидетелите на трагичния инцидент продължават да настояват, че забавянето на линейката е една от причините за смъртта на момиченцето, съобщи БНТ.

„Чуха се силни спирачки, трясък, това не е първата катастрофа, доста са се случвали. Изтичах бързо навън , за да видя какво се случва. Червен автомобил беше паркиран тук на тротоара, Мони лежеше на пътя. Казаха ми след това, че са я ударили на пешеходната пътека, която е доста по-надолу. Мони имаше доста силен пулс, но не дишаше. Устата й посиняваше, затова започнах изкуствено сдишане на момента, цветът започна да се връща в устните й, пулсът й стана доста силен за известно време, след това бях сменена от Ина тук , да взема въздух, тя продължи с изкуственото дишане на Мони“, каза очевидка на инцидента.

Жената разказа, че през тази почивка е видяла поредното обаждане към Бърза помощ. Първото обаждане е в 11:38, а последното в 11:52.

„След тези 14 минути аз се върнах отново да правя това изкуствено дишане на детето, Бърза помощ не идваше. Нямах възможност да засека колко отне идването на линейката. Хората от селото казват, че повече от 30 минути са минали преди да мине линейката“, каза очевидката на инцидента.

Ина, която също е свидетел на инцидента, каза, че е видяла кола, която е профучала покрай нея с над 90 км /ч. „В суматохата се чуваше само: Кога ще дойде тази линейка. Наистина линейката дойде доста късно“, продължи Ина.

Снощи хората от Братаница се събраха на мястото, където е починало детето. Те заяви, че хората трябва да шофират по начин, по който да пазят всички деца на пътя, така сякаш това е тяхното дете.

Това не е първата катастрофа на това място. Преди няколко месеца е блъснат и починал друг човек. През 2018 г. пак дете е убито на пешеходна пътека в селото./ПловдивПрес

Мълчалив протест в село Братаница, където полицай блъсна дете

Служител на БОП блъснал детето на зебра в Братаница

8-годишно момиченце почина, полицай го блъсна на зебра в Пазарджишко

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...