Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Ресторантьори поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров
Бизнес България Важно

Ресторантьори поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров

Ресторант, илюстративна снимка
Ресторант, илюстративна снимка

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се обявиха против оставането на Стойчо Кацаров на поста министър на здравеопазването. Повод за позицията на СЗБ и БАЗ е обявеният от здравното министерство Национален план за справяне с пандемията от Sars-CoV-2, посочват от двете ресторантьорски организации.

„Безумен „план“, който предвижда като първа по ред мярка затваряне на заведенията – кафенета, ресторанти и нощни заведения“, допълват от СЗБ и БАЗ.

„Представеният от служебния министър Кацаров „план“ е олицетворение на липсата на държавнически подход, загриженост и мисъл за всички хора! Отново целият проблем и отговорност за вирусна епидемия се прехвълят върху заетите стотици хиляди в нашия бранш“, пишат още ресторантьорите.

„Недоумение в плана буди и изискването в допълнителните му обяснения, където се говори, че ще могат да работят заведения само със 100% васкиниран персонал и със 100% ваксинирани клиенти, което пак е дискриминация спрямо заведенията – кафенета, ресторанти и нощни клубове. Ако такава ще е политиката на държавата, защо това се отнася само за един сектор????

Не би ли следвало всички обекти с обществено предназначение да бъдат подложени на същите рестрикции и задължения за ваксиниране???? Личен ли е изборът на работещите в нашия сектор или държавата, в лицето на служебния здравен министър, оставя на хората, работещи в бранша ни избора дали да се преквалифицират в друг бранш или да се ваксинират??? Защо вместо повсеместна ваксинационна държавна политика нашия бранш се използва като зле прикрит опит за въвеждането на задължителна ваксинация??? И прехвърля отговорността за нея само върху нас! Ваксинацията не може да е отговорност на заведенията!
Това е ДИСКРИМИЦИЯ!“, посочват още от двете браншови организации.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...