Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ако пчелите загинат, хората ще изчезнат само за 4 години: Дейвид Атънбъроу откри как да спасим тези насекоми
Важно Суматоха

Ако пчелите загинат, хората ще изчезнат само за 4 години: Дейвид Атънбъроу откри как да спасим тези насекоми

Знаете ли, че една трета от храната, която ядем, се опрашва от пчелите и че те всъщност са отговорни за изхранването на 90% от населението на света?

Британският телевизионен водещ и активист за околната среда Дейвид Атънбъроу сподели няколко много необичайни, но всъщност полезни съвети за всички, които искат да опазят природата, нещо, към което всеки от нас трябва да се стреми.

Предвид факта, че живеем в свят, в който храната все повече се обработва с различни химикали и пестициди, трябва да запазим малкото парче от природата, което ни е останало.

Знаете ли, че една трета от храната, която ядем, се опрашва от пчелите и че те всъщност са отговорни за изхранването на 90% от населението на света?

Затова Атънбъроу съветва да се намира по една чаена лъжичка захар във всеки двор, за да могат пчелите да се хранят и да получат енергия, за да се върнат в кошерите. А именно, пчелите често са уморени и нямат сили да се върнат в кошерите заради пътя, който са изминали.

Ако пчелите изчезнат от нашата екологична система, човечеството би имало сериозен проблем, но за съжаление го правим всеки ден, използвайки пестициди. Изчезването на пчелите също е следствие от урбанизацията и изменението на климата, което драстично намалява броя на тези полезни насекоми.
„Ако пчелите изчезнат от планетата, на хората ще им останат само четири години живот“, казва Атънбъроу според Mirror.

Ето защо, ако забележите тези насекоми в градината си, смесете една чаена лъжичка захар с една чаена лъжичка вода и я оставете на видно място. Сместа от захар и вода ще ги рехидратира и ще им даде необходимата енергия, за да продължат своята жизненоважна работа./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...