Quantcast
Новини Пловдив » България » Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще е опозиция, заплашват ни кабинети като на Беров и Орешарски
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще е опозиция, заплашват ни кабинети като на Беров и Орешарски

Десислава Атанасова

Предсрочните избори на 11 юли не излъчиха победител, въпреки това честито на първите. Изборите се проведоха при явен натиск срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Свидетели сме на блокаж на цели системи във времена на здравни, икономически и всякакви предизвикателства. ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият опонент няма да са управляващите партии, а хаосът и безотговорността за държавата.Нужно е прекратяване на войната между институциите и постигане на национално единство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от трибуната на парламента.

Загрижени сме, че в приоритетите на ИТН не видяхме адресирано нито едно от тези предизвикателства. Колегите от формацията на Станислав Трифонов дори бяха забравили да споменат тези проблеми. Сложната задача, поставена от обществото пред политиците, няма да бъде решена и в това 46-о Народно събрание. След провала на предния парламент да излъчи управление, сме изправени пред опасността България да се управлява от мнозинства по интереси като правителствата на Беров и Орешарски, заяви още Атанасова.

Тя беше категорична, че ГЕРБ -СДС няма да подкрепи такъв тип правителство. И допълни, че бъдещото управление ще бъде изправено пред още един проблем- ярката вътрешна конфронтация в българското общество.

„Ние ще бъдем опозиция на следващото управление и защото няма как да подкрепим неолиберална програма, чиито акценти са поставени върху приватизацията на едниствената държавна банка и концесионирането на магистралите. Това не е дясна политика. Във времена на световна криза, в която правителствата се опитват да подкрепят пострадалите, няма как да подкрепим такава програма“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя не пропусна до критикува служебното правителство и рокадите, които извърши. „Най-тежки удари нанесохте върху здравната система на страната.  Уволнявате хора и то в най-важните болници в страната, които са призвани да лекуват. Беше разпуснат и Националният оперативен щаб и уволен проф. Кантарджиев“, каза Десислава Атанасова.

Служебното правителство

Ние сме готови да водим политически диалог, да положим максимални усилия за възстановяване на изгорените мостове. Винаги сме водени от убеждението, че най-важното условие на функционирането на една демократична система е възможността от водене на диалог. Пред България има прекалено големи рискове, трудности, чието преодоляване изисква водене на диалог, завърши тя./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...