Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ДПС към управляващите: Не искаме власт, България не може да си позволи ново безвремие
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

ДПС към управляващите: Не искаме власт, България не може да си позволи ново безвремие

Мустафа Карадайъ

България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност. С този призив се обърна към управляващите от „Има такъв народ“ председателят на ПГ на ДПС и лидер на партията Мустафа Карадайъ от трибуната на парламента.

В началото той поздрави мюсюлманите с празника Курбан Байрам. „Както днес сърцата ни са отворени за милосърдие и добро, така да има повече мъдрост и отговорност във всичките ни дела“, пожела той.

Припомни, че днес е паметен ден в българската история, защото се конституира 46-ото НС след краткия живот на 45-ия парламент и втори избори в рамките на три-четири месеца.

„Докато някои твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, ние от ДПС работим да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Работим затова животът на всички български граждани да се подобри.  Ние от ДПС не се занимаваме с предположения, не търсим и не създаваме интриги. Не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Знаем че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма. Трябва спешно да се справим с много задачи“, предупреди Мустафа Карадайъ.

По думите му резултатите от изборите ясно са показали волята на народа. „Той иска промяна , която минава през диалог и необходимите компромиси . Тази промяна минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение плюс експертен кабинет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето“, предупреди лидерът на ДПС.

И допълни: „Няма време! Час по-скоро трябва да се посочат приоритетите и управленската програма. Успехът изисква жертви и всички трябва да сме готови за това“.

Карадайъ призова за  консенсус между управляващи и позиция на базата на диалог и взаимно уважение. „Призововаме всички национално отговорни партии да имат отговорност пред бъдещето на страната. Българските граждани са изтощени от избори и предизборни обещания. Те знаят че властта произтича от тях и те имат най-важната дума. Властта е преди всичко отговроност. Нека управляващите час по-скоро осъзнаият, че предсои много работа и отговорни отношение. Моментът е исторически, мисията е историческа. България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност“, обърна се той към ИТН и им пожела успех./ПловдивПрес

Още новини по темата

Христо Иванов: Започваме заедно да орем държавната нива

Нинова: Ако се стигне до връчване на трети мандат, БСП ще предложи политики

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще е опозиция, заплашват ни кабинети като на Беров и Орешарски

Тошко Йорданов: До 14-15 дни трябва да има правителство

Мика Зайкова: Да работим заедно, за да осъществим мечтата на България

Радев: България не може да си позволи да пилее повече време

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...