Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кирил Петков: Никой не ми е предлагал премиерско място
България Важно Политика

Кирил Петков: Никой не ми е предлагал премиерско място

Кирил Петков
Кирил Петков

Никой не е предлагал на служебния министър на икономиката Кирил Петков да бъде министър-председател в следващия кабинет. Това заяви самият той и допълни: Чета го във фейсбук.

„Аз имам успешен бизнес. Беше много удовлетворяващо последните 9 седмици да видя, че можем да направим промяна в страната“, каза още министърът, пише „24 часа“.

По думите му става ясно, че би участвал в управлението на страната, но има условия. „Малко слагам условия, които не зная дали политическите партии биха се съгласили да приемат. Част от условията са да сме абсолютно свободни и да изготвяме правилни стратегии, без някой да ми звъни по телефона и да ми казва как да действаме. Това ни са условията. Иначе няма смисъл“, обясни Петков.

Според него в Брюксел държали Планът за възстановяване да бъде представен от редовния кабинет. „Никой не иска да вземе план от хора, които си тръгват след две-три седмици“, обясни Петков.

Той допълни, че на България не й трябват нови избори и това всички в парламента го осъзнавали. „Време е да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали ново разпределение. Трябва политическите партии да се съберат и решат как да сформират новия кабинет. Моята надежда е вятърът на промяната да продължи“, каза Петков.

Според него, ако се действало с темпа на служебното правителство, нямало да си познаем страната след две години.

Петков беше в Пловдив във връзка с изграждането на фабрика за електрически велосипеди.

Още

Кирил Петков: Надявам се НС да излъчи стабилно правителство
1,8 млрд. лева за образование и наука в Плана за възстановяване

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...