Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев спря незаконно изхвърляне на цял ТИР отпадъци
Важно Регион Стамболийски

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев спря незаконно изхвърляне на цял ТИР отпадъци

Тир изхвърля боклуци бившата кариера на село Триводици

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев пресече незаконна дейност по нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в района на бившата кариера на село Триводици.

След сигнал за забелязан ТИР, който изхвърля боклуци в землището на Триводици, градоначалникът незабавно изпрати полиция и комисия от общинска администрация – зам.-кметът Теодора Вълканска, директорът на „УТ, СП и ОС, ОК“ инж. Костадин Аврамов, н-к отдел „СП и ОС, ОК“ Величка Ангьозова, екологът Стоянка Михайлова и гл. спец. контрол по строителството Николай Доганов.

На място е установено, че шофьорът на камиона е започнал изхвърлянето на отпадъците. Става дума за 14 тона кабелни изрезки. Незаконната дейност е преустановена незабавно, като на шофьора и фирмата собственик на камиона са съставени актове. Шофьорът на камиона е казал пред комисията, че камионът е на кмета на Пещера. Сезирани са прокуратурата и РИОСВ.

Ето и коментара на кмета Георги Мараджиев за случилото се: „Наглост, безотговорност, граничещи с престъпление. Отговарям пряко за всички нерегламентирани сметища. Правим всичко възможно да спрем порочната практика. Ей, това се случва през деня, цял ТИР с готови за горене кабелни изрезки, колко нагъл трябва да бъдеш, за да го направиш?! Чия собственост е камионът? От къде идва? От коя община? Идвал ли е и друг път? Въпроси към прокуратурата. Ще бъда безкомпромистен към всеки нарушител. И всеки да го знае! Имаме служители, добросъвестни, които са ежедневно на терен и следят. Чакаме и други издънки!“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...