Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Крачка към примирие: Правят ревизия на проверката на НЗОК в „Пирогов“
България Важно Здраве

Крачка към примирие: Правят ревизия на проверката на НЗОК в „Пирогов“

д-р Иван Маджаров

Резултатите от проверката на НЗОК, установила големи нарушения и станала повод за уволнението на проф. Асен Балтов и последвалите протести на медици, ще бъде ревизирана. Това обяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров след среща между здравния министър Стойчо Кацаров и медици от лечебното заведение.

„Време беше да направим такава среща, за да намалим напрежението. Проведоха се продължителни разговори, но страните се разбраха. На всички ви е ясно, че почти 100% от нещата, които се изговориха в публичното пространство, не отговарят на истината. Те по-скоро опетняват името на едната и на другата страна. Ситуацията е много деликатна“, заяви Маджаров.

Директорът на Българския лекарски съюз обясни подробно и какво са се разбрали страните:

„Първо, и двете страни изказват съжаление за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение. Второ, установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи. Трето, имаме доверие на всички лекари от „Пирогов“, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения“, поясни Маджаров.

„Удовлетворени сме, че отпаднаха съмненията, които бяха лансирани за някакви нарочни злоупотреби. Съгласихме се, че не бива да има такъв тон.  Лично помолих служебния министър да предложи промяна изцяло в системата на клиничните пътеки”, заяви Камен Данов, лекар от „Пирогов”.

„Това беше много важна среща между представители на БЛС, лекари от „Пирогов” и здравното министерство. Усетихме обида от страна на медиците. Много е важно пациентите да имат доверие в тях. Поставиха се разумни предложения, които ще обсъдим“, каза представител на Министерството на здравеопазването. По думите му в предстоящата проверка няма нищо страшно.

„Пирогов“ в момента е незаобиколим фактор в здравното обслужване на населението и не бива тези недоразумения да бъдат пречка в работата“, категорична беше проф. Мария Миланова.

Още

Проверяват болница „Пирогов“ за фалшиви хоспитализации
Отстраниха проф. Балтов от шефското място в „Пирогов“
Д-р Стойчо Кацаров: Аз съм един от фалшивите болни на „Пирогов“
Публикуваха доклада от проверката в „Пирогов“
БЛС пусна анкета към медиците в страната за казуса с „Пирогов“
Проф. Балтов: За мен беше чест през тези 4 години да ръководя „Пирогов“
Д-р Маджаров: Обвиненията за пациенти фантоми падат в съда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...