Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Мика Зайкова: Да работим заедно, за да осъществим мечтата на България
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Мика Зайкова: Да работим заедно, за да осъществим мечтата на България

Мика Зайкова откри 46-ото Народно събрание

„За втори път ми се пада честа да открия НС. Да, това е привилегия на възраст и опит, това е привилегия, която уважам. Надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели знания и умения в полза на България.“ С тези думи откри 46-ото Народно събрание най-възрастният депутат – Мика Зайкова от „Има такъв народ“.

„Искам да ви призова: Нека да бъдем добри, да бъдем усмихнати, да сме конструктивни и да работим за просперираща България, за един народ, който има достоен живот и е достоен член на ЕС.

Поуките, които тярбваше да си извам след изборите са няколко. Първо, народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна. Това излезе на изборите, защото партиите на промяната повишиха резултата си.

Второ, че не дава мнозинство на нито една от партиите, т.е. работете заедно, за да осъществите мечтата на България.

46-ото Народно събрание

Третото, което народът ни каза с по-ниската избирателна активност – не иска твърде чести избори, така че нека се захванем за работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно“, каза още тя.

Зайкова обърна внимание колко много реформи са необходими. Такава е тази в образованието, защото държава, която е била на пето място по образование, сега дава неграмотни хора. Необходимо е и дигитализация, която да противодейства на корупцията.

„Моля да не забравяте какво ни е поръчал суверенът – да си изберем правителство“, допълни Зайкова.

„По-важно е кои са приоритетите на това правителство, за да се сбъдне мечтата на България“, каза също най-възрастният депутат.

Тя пожела успех на новото НС, а новите депутати положиха клетва.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...