Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Нинова: Ако се стигне до връчване на трети мандат, БСП ще предложи политики
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Нинова: Ако се стигне до връчване на трети мандат, БСП ще предложи политики

Корнелия Нинова

„Изправени сме пред 4 държавнически препятствия. Първото, избрани сме при най-ниската активност, това е знак към всички, знак да работим. Второто, имаме силно фрагментиран парламент. За да работи той, е необходим диалог, за съжаление не съществува такъв“, така Корнелия Нинова се обърна към новото 46-о Народно събрание.

Тя подчерта, че предварително са минирани разговорите между партиите с разделителни линии, а това е грешка. „ИТН отказа да е протестна партия, избраха да са антисистемна. Вие колеги, вече сте системна партия. Два пъти сте част от политическата система, имахте председател в 45-ото НС. Днес червената линия е такива, които имаме воля да променим стария модел на управление и такива, които искат да го сктият“, каза още Нинова.

По думите й третото предизвикателство е да се създаде стабилно правителство, защото трети избори в кратък срок ще са тежко изпитание за страната. „Ако се стигне до консултации и президентът ни връчи мандат, ще предложим политики“, заяви категорично Нинова.

Като четвърто предизвикателство за преодоляване тя посочи въпросът за доразграждане на стария модел на управление. „Ние трябва да преборим причината, която е тук, в тази зала. ГЕРБ заложиха корупцията в законите, 8 милиарда лева са раздадени по обществени порчъки, зарди приет закон. И от тук трябва да започне изкореняването“, заяви лидерът на БСП.

Нинова заяви още, че е необходим и контролът и отговорността. „Тук стои съдебната власт – трябва закриване на Спецсъда и Спецпрокуратурата, контрол над главния прокурор, както и да се казва той“, обясни Нинова.

Тя очерта, че е необходима актуализация на бюджета – преизчисляване на пенсиите, помощ на второ и трето дете, безплатни детски градини и др. Трябва да се подготви и здравната система за действие при евентуална следваща ковид вълна.

„Пожелавам стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората“, завърши тя.

Още

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще е опозиция, заплашват ни кабинети като на Беров и Орешарски
Тошко Йорданов: До 14-15 дни трябва да има правителство
Мика Зайкова: Да работим заедно, за да осъществим мечтата на България

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...