Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Рашков: Прокуратурата осигури необезпокоявано пребиваване на Божков зад граница
България Важно

Рашков: Прокуратурата осигури необезпокоявано пребиваване на Божков зад граница

Бойко Рашков

„Прокуратурата по най-странен за мен начин вчера обяви, че по отношение на Васил Божков е повдигнато обвинение по член 95 от Наказателния кодекс. Това означава, че този човек вече е обвинен в едно политическо престъпление. Щом е обвинен в политическо престъпление възниква въпросът доколко една екстрадиция, която се е поискала вчера, ще се реализира, тъй като по дефиниция нито една цивилизована страна не предава искани лица за политически престъпления. Оттам възниква въпросът желае ли българската прокуратура да го приведе в страната, за да се извършват с него процесуално-следствени действия, или по този начин завинаги осигурява възможност на Васил Божков да пребивава извън България необезпокояван“.

Това коментира служебният вътрешен министър Бойко Рашков на влизане в сградата на парламента, предава bTV. Той изрази надежда да има стабилно правителство.

„Ние сме само за два месеца. Това, което можахме да свършим на много високи обороти, свършихме. Както виждате текат проверки в най-различни посоки, за да се изяснят проблеми, възникнали във времето назад“, каза Бойко Рашков.

По отношение на автомагистралите той припомни, че в АПИ са влезли представители на Националната следствена служба, на ДАНС и НАП. „8,6 милиарда лева са раздадени, аз казвам подарени, на близки до предишното управление фирми, без да има сключени договори и без обществени поръчки. Това означава, че за българското общество няма абсолютно никаква гаранция, че ще се извършат строителните работи, за които са подарени тези пари. Някои от тези големи строители на пътища в България къде живеят? Някои от тях живеят в Дубай. Така че тези средства, които са отпускани за строителство на магистрали, са послужили на такива хора да живеят спокойно и необезпокоявани в Дубай“, допълни той.

Що се касае до подслушването той коментира, че прокуратурата сама проверява себе си. „Този факт говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила прокуратурата. Разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се формира съответната парламентарна комисия, която ще има право по закон да се запознава с тази класифицирана информация. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести. Според моето дълбоко убеждение тя е предприела действия единствено в услуга на предишните управляващи“, заяви още Бойко Рашков.

„По такъв начин прокурорите са се ангажирани не без благословията на главата на прокуратурата, в услуга на политическото ръководство до 4 април в нашата страна. Допуснати са груби грешки в законодателството у нас и са били подложени на СРС мирно протестиращи граждани. Имам категорични доказателства за това, че служители в МВР от Службата за борба с организирана престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, че са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство“, заяви още служебният вътрешен министър.

Още

Ново обвинение за Божков – негова престъпна група окървавила протестите в София
Бабикян и Хаджигенов показаха документи за подслушване на политици, дават ги на Рашков

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...