Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 6 г. затвор за арменеца, опитал да убие охранител
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

6 г. затвор за арменеца, опитал да убие охранител

Сергей Харутюнян в съда, архивна снимка
Сергей Харутюнян в съда, архивна снимка

Пловдивският окръжен съд наложи на подсъдимия Сергей Харутюнян общо наказание в размер на 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, след като го призна за виновен в това, че на 29 юли 2018 г. в Пловдив срещу жилищен блок с административен адрес „Сидер войвода“ срещу №6 е направил опит умишлено да умъртви охранителя Атанас Карастойчев, като изпълнителното деяние е било довършено, макар и да
не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца обществено опасни последици и деянието е извършено предумишлено.

Арменецът е признат за виновен също, че на 29 юли 2018 г. в Пловдив е държал огнестрелно оръжие – пистолет кал. 7,65х17 мм и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 4 броя патрони кал. 7,65х17 мм , без да има за това надлежно разрешение. Също на 29 юли 2018 г. в Пловдив е повредил противозаконно чужда движима вещ – задна лява гума марка „Континентал“ и заден ляв калник на лек автомобил „Мерцедес“, с което е причинил щети в размер на 657,26 лв.

Съдът постанови подсъдимият Сергей Харутюнян да изтърпи изцяло и отделно от наложеното му наказание по настоящото дело и наказанието в размер на 1 година и 3 месеца лишаване от свобода, наложено му по дело на Районен съд – Пловдив.

Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Харутюнян да заплати на гражданския ищец Атанас Карастойчев сумата от 15 000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 29 юли
2018 г. до окончателното й изплащане.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Още

Арменецът, стрелял по охранител, даде обяснения. Пострадалият иска 50 000 обезщетение

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...