Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Депутатите създават четири временни комисии в парламента
България Важно Политика

Депутатите създават четири временни комисии в парламента

Първи редовен работен ден за 46-ото Народно събрание. По предложение на „Демократична България“ народните представители ще обсъдят идеята за закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата в страната.

От „Изправи се! Ние идваме“ настояват Бюрото за защита на свидетелите да се прехвърли от главния прокурор към министъра на правосъдието.

Народните представители днес ще се фокусират около създаване на четири временни комисии.

Първата трябва да изработи проект на нов правилник за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание.

По инициатива на „Демократична България“ ще бъде сформирана временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк „Росенец“, съобщи БНТ.

Третата комисия ще изясни обстоятелствата около случаите на полицейско насилие по време на летните протести от миналата година, като ще започне проверка и на твърденията за подслушване и следене на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията.

По идея на депутатите от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ се създава комисия, която да ревизира управлението на страната в последните 5 години.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...