Quantcast
Новини Пловдив » България » Започна заседанието на ВСС, протестиращи искат оставката на Гешев
България Важно Съд и Прокуратура

Започна заседанието на ВСС, протестиращи искат оставката на Гешев

Заседание на ВСС

Заседанието на ВСС започна. Съдебните кадровици трябва да  решат дали да започне процедура по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Предложението дойде от министъра на правосъдието Янаки Стоилов, след доклад от вътрешния министър Бойко Рашков.

Междувременно преди заседанието протестиращи срещу Гешев спряха движението на трамваите пред сградата на СГС. Те настояват за оставка на обвинител №1.

 

Протестиращи искат оставката на Гешев

Ще изискам от Висшия съдебен съвет да се произнесе по същество за основанията за освобождаване на главния прокурор,  каза пред журналисти служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов, преди да започне пленумът на кадровиците.

По думите му това изпитание за ВСС и независимостта на членовете му.

Данните и фактите са ясни. За мен колкото по-бързо и ясно приключи тази процедура, толкова по-добре. Защото тя не трябва да създава нестабилност в прокуратурата. Не трябва да се създава впечатление за някакво протакане на нещата, с оглед на други политически развития, допълни той. Според него по всеки детайл от доклада трябва да има аргументирано произнасяне.

Гледайте НА ЖИВО ТУК/ПловдивПрес

Още новини по темата

ВСС обсъжда искането за оставка на Иван Гешев

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...