Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Изправят пред съда шофьор, причинил катастрофа със загинала жена край Скутаре
Крими Марица Регион Съд и Прокуратура

Изправят пред съда шофьор, причинил катастрофа със загинала жена край Скутаре

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишния И.Т. за катастрофа, причинена от него на  3.08.2019 г. край разклона за Скутаре. Управлявайки лек автомобил, марка „Воксхол“, с британска регистрация, той нарушил правилата за движение от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на  55-годишна жена и средна телесна повреда на 51-годишен мъж.

На 3 август 2019 г. обвиняемият И. Т. се движел с лек автомобил „Воксхол“, който бил с десен волан.  55-годишната Е. Т. била на задната седалка зад него. В района на разклона за с. Скутаре, на път  II – 56, И.Т. предприел изпреварване на движещия се пред него автомобил „Мерцедес“. След като приключил маневрата, той не се прибрал веднага в своята лента, а продължил да се движи в насрещната. В това време на посочения пътен участък навлизал от завой товарен автомобил, марка „Фолксваген“, управляван от 51-годишния С.В.  По тази причина водачът на товарния автомобил видял в последния момент движещия се срещу него автомобил, управляван от обвиняемия.

С. В. веднага задействал спирачките на камиона, направил опит да се отклони встрани от платното, но маневрата била ограничена от мантинелата. В този момент настъпил челен удар между двата автомобила. При катастрофата били причинени множество травматични увреждания на Е. Т., в резултат на които през м. ноември 2019 г. тя починала в болницата. На водача на товарния автомобил С. Т. била причинена средна телесна повреда.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен И. Т., е от 3 до 15 г. години лишаване от свобода. Предстои Окръжен съд – Пловдив, да насрочи заседание по делото.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...