Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев проведе акция по събарянето на незаконни постройки
Важно Регион Стамболийски

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев проведе акция по събарянето на незаконни постройки

Георги Мараджиев

В кв. „Партизана“ в Стамболийски бе проведена акция по събарянето на незаконни ромски постройки. Лично кметът Георги Мараджиев организира със съдействието на полицията акцията, след като при многобройни предупреждения от страна на Общината незаконно настанилите се тук роми не предприеха нищо.

„Приключи един тежък и дълъг процес по събарянето на незаконните къщи в кв. „Партизана“. Тежък за мен като кмет и като човек. Никога не съм искал да бутам незаконни къщи пред погледа на деца. Разчитах на съзнанието на възрастните, за да не се стига до тук. Но не срещнах разбиране! Потуших искрата преди да е станал пожарът. Благодаря за съдействието на РУ Стамболийски. Постройките вече са съборени. Без фанфари, без медии. Не го направих шумно. Не го използвах предизборно“, заяви Георги Мараджиев.

„Изпълних закона и го приложих с цялата му сила, защото хора, които не искат да се интегрират, не уважават съгражданите си, крадат, хвърлят камъни по хората и влаковите композиции, постояннно тормозят съседите си – за такива няма милост! Някои смятаха, че това няма да стане, че това бил електорат! Глупости! 2019 година спечелих изборите с 65 процента от първи тур. Ще правя това, което е в интерес на гражданите! А след две години отново ще искам Вашето доверие. От всички Вас ! В цялата община живеят много честни и трудолюбиви роми. Всеки ден те са в БКС, чистят, работят, трудят се! Искам да си закупят терените под къщите, да си строят законно, да плащат данъци! И те го искат. Децата им ходят на училище, образоват се. Но има закони и те важат за всички. Без значение от етнос или религия“, обяснява кметът на Стамболийски.

„Направих нещо, което никой кмет в община Стамболийски дори не си беше и помислял да направи. И ще продължа, ако е необходимо, не само в Стамболийски. Но ще има ред! И в Куртово Конаре да се спре издевателството над хората със силната музика. Извиках тримата диджеи и ги предупредих! Там, където има проблеми, ще съм на терен! И вечер! Имам властта и закона ми дава право да го приложа с цялата му строгост. Той важи и за разни кандидат-депутати с незаконно строителство, и за кандидати за кметове и кандидати за общински съветници, и за българи, и за роми. Никой да не мрънка и да не се прави на ощипан! Искаме правила и ще ги наложим! Дали съм прав – времето ще покаже!“, завършва Георги Мараджиев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...