Quantcast
Новини Пловдив » България » Иван Гешев: Искането за отстраняването ми не съдържа юридически аргументи въпрос
България Важно Политика Съд и Прокуратура

Иван Гешев: Искането за отстраняването ми не съдържа юридически аргументи въпрос

Иван Гешев
Иван Гешев

„Искането за отстраняването ми е политически акт, който не съдържа юридически аргументи, и има нелегитимни цели – не отстраняването на главния прокурор, а делегитимирането на ВСС, както и овладяване на отделни част от независимата съдебна власт – а именно прокуратурата“, заяви главният прокурор Иван Гешев в отговор на казаното от вътрешния министър Бойко Рашков в „Лице в лице“ вчера.

На въпрос за разгласяването на СРС-та той каза: „Не става въпрос за СРС-та, а за веществени доказателствени средства, които по закон са явни. Те се обсъждат в открито съдбено заседание и всеки може да ги чуе. Затова има разпоредба, която позволява на прокурора да се обявят определени доказателства.“

„Безумно от юридическа гледна точка е твърдението, че Законът за Специалните разузнавателни средства, който е материален закон, е специален към НПК“,  каза още Гешев и добави, че това го знае всеки студент трети или четвърти курс.

Гешев добави, че след последната промяна на Закона на съдебната власт прокуратурата не е централизирана и редовите прокурори не са в йерархична зависимост от главния прокурор. „Доц. Рашков и проф. Стоилов би трябвало да знаят това“, коментира Гешев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...