Quantcast
Новини Пловдив » България » Мая Манолова при президента: Ще подкрепим правителство на промяната
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Мая Манолова при президента: Ще подкрепим правителство на промяната

Президентът Радев проведе консултации с представители на "Изправи се БГ! Ние идваме!"

Готови сме и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Такава подкрепа би била токсична прегръдка, която да убие очакванията на хората за промяна.Наясно сме, че хората ни дадоха мандат за промяна, бихме подкрепили кабинет с участието на ИТН и ДБ.  При първия сигнал, че се готви подмяна на воляна на хората от протестите, че се готви политически партиен инженеринг, няма да се колебаем да отидем там, откъдето дойдохме – на площадите, заедно с българските граждани. Това заяви на консултациите при президента Мая Манолова от групата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

В началото президентът Румен Радев подчерта, че най-важната задача пред парламента е намиране на формулата за съставяне на правителство. “ Новата формула, която се предлага, е формиране на кабинет не като коалиция с разпределение на министерски кресла, а формиране на кабинет около съгласие. А в парламента на мнозинство, което да не тежи със своите депутати, а с приоритетите и идеите си за намиране на изход от социалната и икономическа криза, справяне с корупцията, бедността и неравенството, демонтаж на порочния модел“, коментира държавният глава.

„Извели сме на преден план важните теми за гражданите, свързани с техните доходи, обясни Мая Манолова. И напомни, че искат преизчисляване на пенсиите, компенсации за бизнеса, особено за малките и средните фирми, за подкрепа на децата и семействата, за майките на деца с увреждания, подкрепа на гражданите срещу монополите, съдебна реформа, както и ревизия на управлението на ГЕРБ.

„Около тези политики може да бъде изградено мнозинство, което да подкрепя платформата на хората, а не на една или друга партия. Ние не искаме постове и не целим парцелиране на следващата власт. Не сме кандидати за постове. Като гражданска формация призоваваме партиите да загърбят партийните си интерси, за да бъде сформиран кабинет. Няма да допуснем извиване на ръце, да се шантажират участнитците в следващия кабинет чрез конструкцията на „златния пръст“. Ще настояваме всички решения да се вземат прозрачно. Имаме амбициозна законодателна програма и сме твърдо решени да изпълним ангажимента, който сме поели към българските граждани“, увери Мая Манолова./ПловдивПрес

Още новини по темата

Христо Иванов след консултациите: Има шанс да се излъчи правителство, ще помогнем на ИТН

Радев към ДПС: Формулата не е търсене на коалиция, а обединение с ясни цели и приоритети

Радев на консултациите с ДБ: Президентът не може да бъде архитект на управляваща коалиция

Нинова след консултациите: Трети избори ще са тежки за България, трябва да се състави кабинет

Президентът Радев: От БСП зависи устойчивостта на парламентарното мнозинство

ИТН след консултациите при Радев: В коалиция няма да влезем

Радев към ИТН: Нека тезата „Отиваме на избори“ оставим на заден план

ГЕРБ-СДС няма да участват в консултациите при президента

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...